Friday, 23 December 2011

Result PMR


Hyep , lama jgk ya ak tak update blog nih. Berhabuk suda. Fuhhh... fuhhh. Okeh, hilang suda habuk nih. Hihihi. Actually bkan ak sngaja tak update tapi ak tatau nk update apa. No wonder lah coz ak memang tak pandai sgt nk karang2 ayat nih. But now ak ada cta nk story at korang. Today, 22/12/2011 merupakan hari yg mendebarkan wat calon2 PMR 2011, termasukklah ak ! Fuhh, sebelum hari tuh pun ketaq abeh pala lutut, tambah2 time nk g amek result tuh. Tak pyah crita lah. Mcm2 rasa.. manis, masin, masam , pahit, tawaq, smua rasa. Time otw nk g amek result tuh, mlut ak terkumat-kumit bca surah al-fatihah nan suarah2 len. Ketaq weh. Ampa taw paa.. hehe. Msa msok area scola tuh rmai jgk la yg dah mai. tp tak ley amek result g. So kna tunggu dulu la. 
Dalam koi 11 kod, cegu panggil swoh queue amek result.  Time tuh tak tunggu dah la, dpat2 result, usha pnya usha ada A , A , A , A , B , B , B , B... 4a 4b. cun ark ? haha. A tuh for BM, KH, GEO, PI. B lak for BI. MATH, SEJ n SN. Huh , syok nya smpai tak terkata. Yalah, ak tak sangka plak coz result trial ak tak bpa elok. Alhamdulilah, wlaupun tak dapat straight A for PMR, syukur pass smua subjek. Pkah pun dpat result 4a 4b jgk, yg tak tahan nya smpai teyak2. haha TERover lebih lak ko pkah. Brutal pa nya hehe. Dayah lak klw tak silap ak 3a 4b 1c kod. Nisa ak lupa la. Yang ak tau dy ada 1a. Um na plak tak bpa memuaskan sgt c0z ada e. It okay na, SPM nanti anx wat yg terbaekkk yeah.
Um.. sampai2 ja uma, ak terus on fb. Huh ! rmai gila owg pakat update status sai PMR. Hhuhu. Ada yg happy, ada yg frust. Yg happy tuh mesti dpat rsult terbaekk pnya. Yg frust tuh tak pyah story la. Tak pa dik, spm nanti do the best ya dik. Hhuhu. Okeh , takat nih dulu la ak yg ak nk story at korang. Nanti klw ada cta yg nk distory, ak update ya. Bai


say: Result PMR taon nih pencapaian paling baik antara 4 taon yg lalu. Wahh, msok tv la. eRr , even result ak tak straight A, at least taon nih result paling okeh kan ? bangga la jgak :D

Saturday, 17 December 2011

Langit... Tetap Biru


ORANG SELALU KATA, segala perbuatan kita di masa lalu akan menunjukkan impak pada satu ketika di masa depan. Aku tak begitu ingat siapa yg pernah mengatakannya padaku, tapi aku pasti orangnya adalah salah seorang daripada sahabat2ku yg kaya dgn pengalaman.
Aku selalu ketawa apabila mengingatkan kata2 itu. Padaku, karma. Apa yg kita buat, pasti kita akam mendapat balasannya, sama asa kita perasan atau tidak. Aku sendiri tidak pernah ambik pusing tentang kata2 itu, hinggalah tiba suatu hari aku hampir terduduk apabila betapa kata2 itu tepat menikam tangkai jantungk. Betapa kata2 itu sgt sesuai dgn apa yg berlaku kepadaku.
Funny how fate weaves our life's story, doesn't it ?
Dari situlah ceritaku bermula. Cerita jalan hidup aku yg mungkin org kata klise tapi bagiku inilah jalan cerita aku yg kembali menemukan aku dgn dia.
Dia, yg aku hampir2 lupakan kewujudannya.
Dia, yg telah bermastautin di ingatanku tanpa aku sedari.
Dia.

"We are more often frightened than heart; and we suffer more from imagination than from reality."- Lucius Annaeus Seneca

"... We've been to hell and back again through it all you're always my best friend..."

                  ..Like the sky always blue...                          

Friday, 16 December 2011




Aipp, pa khabo ? huh ! first time update blog. tobat tatau nk update apa. almaklum la, ak nih lmah kit nk karang2 ayat nih. so klau terprasan ayat2 yg ta kena, ignore jewpp ya. hehe. okeh, first ak nk knl2 kit bff ak nih at korang. yola, nk bg diorang famous kit. ak ta famous ta pa, jnji diorang famous. haha !


nih member2 ak time scola rndah g. da scola menengah pn, still bersama. yg knan skly tuh nma dy nurul hidayah bt sharai. ak pgl dayah ja. dy nih mmpunyai sora yg unik kit, bak kta ppatah ta yah pkai microfon, dgaq dy ckp pn sah ley pekak pnyaa.. haha. yg sblah dy plak nor syazana bt jalani. nih time scola rndah kmy pgl deq na tp skunx da tkar as na jewp. um, dy nih gabra kit. time gabra tuh, kalut ja dy wt kja 2 dr kiri tuh nor shafikah abdullah. dr dluw smpai lha skunx 'pkah' ja nick name dy. dy nih gelar diqi dy brutal. cehh, tp ta lha brutal teqa ne pn. haha tp ak mmg tabit spring lha at dy. dy minat at sorg mmat nih dr fom1 smpai skunx. mmat tuh tatau pn. fuhh, 3 taun dy pendam dy pnya feeling at mmat tuh. cayalah pkah ! tp yg sadisnya taun dpn mmat tuh ta scola da, merana lha ko pkah...




nih picx time jmuan raya at scola. kmy klu snap ja, sah rsa cm mmber kmy ta cukup. korg prasan ta ? ak taw korang ta prsan. hehe , yola cm ne nk cukup, lw yg sorg tuh tngah jd photographer.hehe




melaram nan baju raya !




time lawatan lps PMR. sopan nyaaa




time ary KOKO scola